Behov for skreddersøm av tittel, klassering og vedlegg i SvarUt

Vi jobber med en større revidering av metadata på innsendingene til KS FIKS SvarUt. I denne sammenhengen har vi observert at muligheten kommunene har til å skreddersy innsendingene er relativt lite brukt, samtidig som skreddersømmene introduserer mye og kompleks logikk i SvarUt-forsendelsesmodulen vår. Vi trenger derfor tilbakemelding fra sak-/arkivleverandørene på om det er behov for å videreføre funksjonaliteten.

Frist for tilbakemelding er 1. november

Hva finnes i dag?

Fellestjenester Plan og Bygg legger til rette for at kommuner kan gjøre visse innstillinger på hvordan byggesaksinnsendingene ser ut ved forsendelse til SvarUt/SvarInn. Denne funksjonaliteten ble videreført fra Byggsøk når FtPB ble etablert for ca. åtte år siden.

Konfigureringen skjer ved at kommunene oppretter en bruker i administrasjonsmodulene i FtPB (“admbygg”), som deretter gir brukeren anledning til å gjøre følgende konfigurasjoner for den spesifikke kommune:

  • Tittel for innsendingen, per søknadstype

    • Denne kan bygges opp med fritekst, søknadstype og matrikkelinformasjon

  • Vedleggskonfigurasjoner:

    • Rekkefølge per vedleggstype

    • Mulighet for overstyring av dokumenttype

    • Hardkode “dokumentstatus”

    • Hardkode “tilknyttetRegistreringSom”

  • Klassering

Les mer om oppsett i admbygg her: https://dibk.atlassian.net/wiki/spaces/FB/pages/40828969

Bruk i kommunene

I databasen finner vi 19 klasseringer lagt inn fra ca. 15 kommuner. Av disse ser mange direkte feil ut, det er kun to som virker å ha gyldige konfigureringer utover det som dekkes av standardinnstillinger. I tillegg har seks kommuner lagt inn vedleggskonfigurasjoner, og fem kommuner skreddersøm av tittel.

Vi ber eByggesakssystemene sende oss innspill dersom deres kommuner ønsker å beholde muligheten for egen tilpassing av disse feltene, og om det vil skape utfordringer i import/gjenbruk dersom den fjernes. Vi trenger tilbakemelding innen 1. november, gjerne direkte til service desken. DiBK tar selv direkte kontakt med kommunene som har gjort tilpasninger.