Versjonssammenligning

Nøkkel

  • Denne linjen ble lagt til.
  • Denne linjen ble fjernet.
  • Formateringen ble endret.

...

Driften av FtB, som det refereres til her, gjelder både det ordinære produksjonsmiljø og test/integrasjonsmiljøet, som konsesjonshaverne utvikler sine sluttbrukerløsninger mot.

Innhold

Innholdsfortegnelse

Fellestjenester BYGG - enkel modell

...

Som en ser av modellen, er det fra sluttbrukerløsningene 2 innganger til FtB-universet:

  1. Gjennom Altinn: Innsending av søknad, signeringsoppdrag, nabovarsel til distribusjon m.m. Grunnfunksjonaliteten er å distribuere det som sendes inn til rette mottakere, enten via Altinn til personer, privat eller i bedriftsrolle, eller gjennom KS FIKS (SvarInn/SvarUt) til kommuner og sektormyndigheter.

  2. Gjennom FtB-API’ene: Validering, status (på innsending), nedlastning osv er det 2-veis utveksling av meldinger og data. Som del av kvalitetssikringen av det innsendte brukes eksterne tjenester til datavalidering.

Siden tjenestene og funksjonaliteten i FtB er dokumentert andre steder, blir det ikke dokumentert her. Denne siden fokuserer på drift og vakt, til orientering for konsesjonshavere.

...

Driftsoppsettet for FtB-universet er designet med utgangspunkt i at tjenesten har en stor samfunnsmessig nytte, stor verdi; at den kan være en viktig komponent i kommersielle aktørers tekniske løsninger og av stor verdi for mange ledd i konsesjonhavers verdikjede samt at den har en høy teknisk kompleksitet med mange eksterne kontaktpunkter, noe som gir en viss sårbarhet for forstyrrelser.

Ansvar

Fellestjenester Bygg, overordnet: Kari Befring Bjørnstad, Fagdirektør Stab, DiBK

Fellestjenester Bygg, drift og utvikling: Helga Jerven, Teknisk prosjektleder, DiBK

Kontaktkanaler

Inkluder side
Kontaktkanaler
isMissingRequiredParametersKontaktkanalertrue

Leveranse

Fellestjenester Bygg skal være i drift og overvåket i henhold til bruksavtale mellom DiBK og konsesjonshavere.

...

DiBK benytter følgende kategorier ved hendelseshåndtering:

Kategori

Beskrivelse

Tidsfrist for igangsetting av tiltak

A – Kritisk

En hendelse skal prioriteres som kritisk dersom hele eller vesentlige deler av Fellestjenester BYGG er utilgjengelig, eller sikkerheten i løsningen er betydelig svekket.

Snarest, og senest innen 2 timer etter at DiBK er opplyst om hendelsen.

B - Alvorlig

En hendelse skal prioriteres som alvorlig dersom hendelsen medfører redusert tilgjengelighet eller sikkerhet, og hendelsen gjør arbeidet vanskeligere for tjenesteleverandøren eller sluttbrukeren.

Innen 6 timer etter at DiBK er opplyst om hendelsen.

C – Mindre alvorlig

En hendelse skal prioriteres som mindre alvorlig dersom hendelsen har liten betydning for sluttbrukeren, og partene kan akseptere hendelsen i en kortere periode.

Ved ledig kapasitet.

Tabell 1: Prioritering av hendelser

...